Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як і за скільки проростити зелень вдома | експеримент від Інформатора

На календарі вже майже літо, а на городах підростає урожай. Уже можна зривати зелену цибулю, кріп та петрушку для салатів чи до інших страв. Але що ж робити жителям міста, якщо хочеться свіжої зелені “під рукою”, а городу немає?

Своїм досвідом ділиться Інформатор.

Ми вирішили спробувати виростити зелень на балконі. Розпочали з того, що купили великий довгий горщик для вазонів, ґрунт і насіння кропу. На це витратили приблизно 100 гривень.

Насипали пів горщика землі, туди хаотично розкидали кріп і ще добавили ґрунту. Проте на одному кропі вирішили не зупинятися, тож посадили декілька старих цибулин, щоб виросло зелене пір’ячко. Усе полили водою та винесли на підвіконня на балкон, щоб дозрівало.

У цьому процесі важливо регулярно поливати грядку, близько 3-4 разів на тиждень. Але не варто допускати переливання, інакше цибуля згниє. Ми це дізналися згодом, коли пару цибулин врожаю не дали. Інші ж, навпаки, – пустили зелені стрілки. Приблизно через 2-3 тижні ми вже зривали зелену цибульку до салатів. На кріп чекаємо дотепер, хоча минуло вже більше місяця. Але на фото видно, що він гарно проріс. Тож побачимо, що з цього вийде. А ви можете спробувати створити власні грядки та виростити свій урожай. Залишайтесь з нами!

Валентина Купрій

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору