Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Україні перевірятимуть укриття – Кабмін

Сьогодні, 1 червня, Кабмін під час позачергового засідання затвердив протокольне рішення про перевірку роботи всіх укриттів в Україні.

Пише Інформатор із посиланням на Радіо Свобода.

У будь-який час доби під час повітряної тривоги вони мають бути доступними для всіх людей“, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль і сказав, що уряд напрацює зміни до законодавства, які посилять кримінальну відповідальність тих, хто наражає людей на небезпеку недбалістю. “Покарання буде суворим, щоб такі кричущі випадки більше не повторилися“, – додав прем’єр.

В ніч на 1 червня росія завдала чергового масованого удару по Києву й Київщині. За даними Повітряних сил, війська ППО збили всі 10 запущених рф ракет “Іскандер”.

Внаслідок падіння уламків ракет у Києві загинули двоє дорослих й одна дитина. Ще 11 людей поранені. За повідомленнями очевидців, люди загинули на вулиці біля поліклініки в Деснянському районі, бо не змогли потрапити до зачиненого укриття.

Правоохоронці з’ясовують, чи було укриття зачинене, і хто за це відповідальний. Також влада Києва анонсувала перевірку укриттів.

Читайте також: У прикарпатських садочках влітку облаштують укриття

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору