Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ заарештувала активи Оксани Марченко вартістю майже 740 мільйонів гривень

За матеріалами Служби безпеки заарештували акції Оксани Марченко в 7 підприємствах припортової інфраструктури на Одещині. Мова йде про корпоративні права в АТ “Ексімнафтопродукт”, ПрАТ “Синтез Ойл”, ПрАТ “Синтез Транзит”, ТОВ “Укрлоудсистем”, АТ “Одеснафтопродукт”, ПрАТ “Чорноморський паливний термінал” та ТОВ “Альбіон Коммодітіз”.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Дружина Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур. Заблоковані активи коштують майже 740 млн грн. Тепер їх буде неможливо перереєструвати на підставних осіб. Надалі активи будуть передані на користь України.

Ці компанії є стратегічно важливими при транспортуванні пального й інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.

Оксана Марченко є фігуранткою у справі про фінансування російських окупаційних угруповань. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Санкція статті передбачає покарання до 8 років тюрми.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору