Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Колаборант із Запорізької області називав російських військових героями: що його чекає?

39-річний колишній заступник голови Василівської РДА та мешканець Запорізької області виявився колаборантом. Раніше особа була головою у Михайлівській РДА, однак після приходу російських військових чоловік “різко змінив погляди”.

Розповідає Інформатор, покликаючись на пресслужбу управління СБ в Івано-Франківській області.

Чоловік активно пропагував рускій мір, агітував місцевих переходити на бік ворога і працював з окупантами як антиукраїнський пропагандист.

“Зокрема, колаборант агітував підприємців, фермерів та місцевих жителів брати участь у псевдореферендумі про приєднання окупованих територій до складу держави-агресора”, – додали у пресслужбі.

А після того, як “асвабадітелі” влаштували фейковий плебісцит, чоловік записав відеозвернення, в якому назвав рішення про “приєднання” області до рф “багатовіковою мрією українського народу».

Колаборант також брав активну участь у численних зустрічах та зібраннях, зокрема, т.зв. «круглому столі», де під час псевдоісторичної доповіді про героїзм навів війська російських загарбників як приклад героїв.

Тож слідчі СБУ оголосили “авторитетному чиновнику” про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 5 ст. 111-1 – колабораційна діяльність;
  • ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Тепер на прихильника російських військових чекає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати адміністративні посади на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківську за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Обдурили на 5 мільйонів гривень: правоохоронці розшукали організатора транснаціонального шахрайського call-центру.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору