Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Митці з 32 країн світу. У Франківську відкрили виставку текстилю

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї сьогодні, 6 червня, відбулося відкриття виставки художнього мінітекстилю “Скіфія”.

Повідомляє Інформатор.

У виставці взяв участь 131 митець з 32 країн світу – Австралії, Японії, Іспанії, Італії, Литви, США, Франції, України та ін. Художники використали різні текстильні матеріали (бавовна, льон, синтетика, шовк) та техніки (ткацтво, батік, аплікація, валяння). Тут можна побачити традиційні вироби та сучасні, двовимірні та об’ємні. Чимало й експериментів.

Як розповіла мисткиня Олена Мороховська, свою роботу вона виконала минулого року. Її назва – ескіз із серії “Українські поля”.

“Я її створила після того, як роздивлялася різні фотографії полів після мінувань і вибухів. Техніка – ручне ткацтво. Я вчуся на ткацтві, це моя улюблена техніка. Тут вовна, бавовна, льон і джгут”, – каже вона.

Співорганізаторка виставки Анастасія Шнайдер розповіла, що цього року вирішили нагороджувати учасників.

“Цього року нагороду отримають художники зі США, України та Норвегії. Українська робота – вишивка, яка називається “Боротьба”. Американська робота також дуже незвична – це в’язані портрети. А у представниці Норвегії технічно складне ткання і також цікаво виглядає. Ми не розкриваємо імен журі, бо це також професійні художники”, – каже вона.

На виставці експонуються роботи і франківських митців – Оксани Бейлах та Богдана Губаля.

3-я виставка художнього мікро текстилю “Скіфія” відбулася у Центрі Сучасного Мистецтва, що на вулиці Марійки Підгірянки, 23.

Адреса музею: Галицька 4а.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору