Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Ворохті розвиватимуть туризм на прикладі досвіду закордонних колег

4 червня в Татарові Івано-Франківська облдержадміністрація, Ворохтянська селищна рада, Туристична рада Ворохтянської громади підписали Меморандум з Державним агентством розвитку туризму (ДАРТ) про співпрацю. Тут планують створити локальну організацію з маркетингу дестинації (DestinationMarketing Organization (надалі – DMO).

Пише Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

За Меморандумом, спільна робота триватиме в таких напрямках:

  • створенням та розвитком туристичної інфраструктури в регіоні, що включає її відновлення, розбудову, реконструкцію та вдосконалення;
  • просуванням туристичної маркетингової стратегії для підвищення відвідуваності та привабливості регіону;
  • створенням і підтримкою туристичних маршрутів та екскурсій;
  • збереженням та промоцією національної культури та традицій, що допоможе залучити туристів;
  • розвитком екотуризму та сталих туристичних послуг з метою збереження природних ресурсів та зменшення негативного впливу туризму на довкілля;
  • напрацюванням спільних проєктів, які залучатимуть інвестиції для розвитку туристичної інфраструктури та покращення сервісу.

Також передбачена взаємодія з місцевими громадами, підприємствами, організаціями та підприємцями задля розвитку туристичних послуг та продуктів.

Це перший крок до створення DMO в регіоні. Все масштабне починається з меншого – з об’єднання на локальному рівні місцевої влади та бізнесу. Ця співпраця дозволить напрацювати спільне бачення з промоції туристичних дестинацій громад та регіону в цілому. Подібна ініціатива дозволить сформувати сприятливі умови для збільшення потоку відвідувачів та залучення інвестицій у розвиток громади та підвищить конкурентоспроможність регіональних і локальних туристичних продуктів“, – каже голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

Підписанти меморандуму обговорили потенційну міжмуніципальну співпрацю громад Гуцульщини й прослухали презентацію Катаріни Мінарік (“CzechTourism”) про те, як DMO функціонує в Чеській Республіці. Досвід закордонних колег показує, що така організація може успішно виконувати роль стратегічного лідера всіх зацікавлених у процесі розвитку туризму.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору