Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Журналісти для журналістів: студенти ПНУ презентували ювілейний випуск книги до професійного свята

Сьогодні, 6 червня, в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася презентація п’ятого ювілейного випуску “Поміж текстом: журналісти для журналістів”.

Розповідає Інформатор.

Презентували випуск до Дня журналіста, який в Україні відзначають 6 червня. Над книгою працювали 20 студентів третього курсу кафедри журналістики Прикарпатського університету. Випуск складається з 25 інтерв’ю, які проводили з працівниками медіа. Цьогоріч студенти спілкувалися не лише з місцевими журналістами, як було минулих років, а й з медійниками зі всієї країни.

Кандидатка наук з соціальних комунікацій кафедри журналістики ПНУ ім. Василя Стефаника, авторка й упорядниця проєкту “Поміж текстом” Галина Пристай ділиться:

“Наш ювілейний випуск унікальний тим, що він вийшов у час війни. У ньому зафіксовані інтерв’ю з працівниками медіа не тільки Прикарпаття, як у попередніх випусках, а й з журналістами з усієї України. Зокрема з тими, які працювали на окупованих територіях та з кореспондентами, які побували в “гарячих” точках. Випуск також унікальний тим, що в ньому не тільки вміщені інтерв’ю з працівниками медіа, а й вміщені факти, свідчення, роздуми як журналістів, так і студентів кафедри журналістики”.

Мета проєкту — допомогти краще студентам зрозуміти дисципліну, навчитися бути не тільки журналістами, а й фотокореспондентами, дизайнерами, коректорами, літературними редакторами та видавцями.

Редакторка і укладачка випуску “Поміж текстом”, студентка 3-го курсу кафедри журналістики Ольга Бабенко каже. що ця книга важлива саме в контексті війни, адже в ній зібрані інтерв’ю з журналістами, які були в “гарячих” точках та тікали від російської окупації в Херсоні. Медійники зафіксували злочини рф, тож тепер важливо їх показати світу.

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда коментує:

“Ідея випуску надзвичайно важлива, тому що для молодих майбутніх журналістів спілкування зі своїми колегами-професіоналами, які протягом багатьох років уже успішно працюють, — це дуже добра модель. Вона дозволяє зрозуміти проблеми, які виникають та виклики, які очікують. Сама тематика видання — війна і медіа — ще раз підкреслює, наскільки важлива журналістика в житті українського суспільства та в житті світу”. 

На заході сьогодні також вшанували хвилиною мовчання загиблих через війну журналістів.

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору