Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В ОКЛ Івано-Франківська МСЕК влаштувала виїзний огляд військових

Сьогодні, 8 червня, в Обласній клінічній лікарні в Івано-Франківську працювала МСЕК (медико-соціальна експертиза) для військових. Воїни отримають довідки, з якими далі зможуть отримати посвідчення про інвалідність.

Повідомляє Інформатор.

Те, що представники МСЕК оглядає пацієнтів у закладі, – дуже допомагає військовим. Заступниця медичного директора Ірина Заяць каже, що організувати роботу МСЕК – найменше, що може лікарня зробити для військових.

“Пацієнт поступає з важкою травмою, відповідно, він повинен закінчити лікування після повного курсу з визнанням того, чи він далі може вести службу чи ні. У нас багато пацієнтів, які довго лікуються. Тому виникла така необхідність – запросити МСЕК”, – сказала вона.

Як проходить процедура? Обласна лікарня готує пакет документів для пацієнтів, у яких довготривале лікування.  Далі запрошує експертизу. Цей шлях може тривати набагато довше. Пацієнту (у цьому випадку військовому) слід звернутися до сімейного лікаря, який направляє його спеціалістів. Далі збирається комісія, яка визначає, чи потрібне скерування на МСЕК. Отож слід витратити набагато більше часу та зусиль, адже у військових бувають досить складні травми.

“Ці пацієнти (військові – ред.) потребують, аби їм була встановлена група інвалідності. Хочемо, щоб інші медзаклади теж запрошували МСЕК до себе, щоб пїм було легше”, – додала Заяць. 

Як обирають пацієнтів для огляду МСЕК? Враховують, скільки він перебуває в лікарні, та травми. Відбирають пацієнтів з ампутаціями, спінальними захворюваннями, складними переломами.

Військовий Олег каже, те, що МСЕК приходить у лікарню – легше. Йому важко ходити через травму – отримав осколкове поранення. Боєць уже пройшов експертизу. Попереду на нього чекає реабілітація.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору