Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Продавала телефон. Шахраї виманили у прикарпатки 32 тис грн.

На Прикарпатті шахраї продовжують виманювати кошти у довірливих мешканців. Цього разу до поліції звернулася коломиянка. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

Жінка стала жертвою шахраїв. Вона хотіла продати через інтернет мобільний телефон, розмістила оголошення. Покупець надіслав посилання, в якому необхідно було ввести дані банківської карти, на яку начебто мали надійти кошти за товар. Жінка так і зробила. Таким чином з картки зникло близько 32 тисяч гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Часто аферисти створюють аналог вже існуючої сторінки з товаром, від себе додають тільки номери телефону і банківської карти.

Усі інтернет-афери, пов’язані з продажем товару, об’єднує одна умова – 100-відсоткова оплата або передоплата на відповідний картковий рахунок. Тож треба перевіряти дані продавця.

“Введіть у пошукову систему номер телефону, e-mail, реквізити для оплати та інші дані про продавця. Таким чином можна буде знайти відгуки або ж компрометуючу інформацію, не поспішайте робити передоплату. Якщо вам пропонують перерахувати кошти на картрахунок – вимагайте від продавця (або покупця) копію паспорта, а від інтернет-магазинів – реєстраційні документи”, – радять у поліції.

Шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжності між анкетними даними продавця та власника картрахунку.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору