Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Космачі провели історико-краєзнавчу конференцію “Шляхами повстанців”

Вчора, 8 червня, в Космачі провели регіональну історико-краєзнавчу онлайн-конференцію “Шляхами повстанців” на честь 80-річчя створення Української Повстанської Армії.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОВА.

Організатор конференції – Національний музей-заповідник “Битва за Київ у 1943 році”.

Під час конференції можна було почути доповіді кандидатуи історичних наук, старшої наукової співробітниці Національного музею історії України Олени Кохан, професора Київського національного університету будівництва і архітектури, колишнього помічника Юрія Шухевича Ігоря Мамонтова, а також освітянина, колишнього директора Космацького ліцею імені Омеляна Ковча Юрія Семчука.

Конференцію відвідали музейники, науковці та краєзнавці Львівської, Київської, Чернівецької та Івано-Франківської областей, керівництво й працівники Космацької сільської ради, а також народні митці. Учасникам розповіли про діяльність УПА, зокрема про створення УПА у Космачі й функціонування підпільних друкарень ОУН і УПА на території Тернопільської області.

На завершення відбувся показ документального фільму “Шляхами повстанців”. Це авторський проєкт Владислава та Юлії Альохіних разом із Віталієм Коваленком. Фільм показали в храмі Святого Юрія Переможця на присілку Завоєли у Космачі, де й відбувалися зйомки кінострічки.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору