Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

У військовозобов’язаних чоловіків є 10 днів, аби прийти до ТЦК області – витяг з наказу

В нашій області продовжуються мобілізаційні заходи. Влада Прикарпаття та представники ТЦК нагадують про відповідальність за ухиляння від мобілізації.

Розповідає Інформатор, покликаючись на пресслужбу Івано-Франківської ОВА.

Нагадали про те, що треба зробити:

1. Усім військовозобов’язаним-чоловікам, які проживають або перебувають на Прикарпатті, треба прибути до районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області за місцем проживання (перебування). На це у чоловіків є 10 днів.

Необхідно мати з собою:

  • військовий квиток,
  • паспорт,
  • медичні книжки,
  • документи що надають право на відстрочку.

2. Забороняється зміна проживання військовозобов’язаним без дозволу начальників районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

3. Підприємствам, установам, організаціям, усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування та громадянам, які є постачальниками транспортних засобів для забезпечення потреб ЗСУ або інших військових формувань, необхідно потурбуватися та забезпечити доставку транспортних засобів й техніки у терміни, в обсягах та за адресами, визначеними у зведених (часткових) нарядах на поставку техніки під час мобілізації.

4. Органам державної влади, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, територіальних громад, підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, житлово-експлуатаційним організаціям та домовласникам організувати і забезпечити в установленому порядку:

  • своєчасне сповіщення усіх військовозобов’язаних і резервістів, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації та в особливий період. Також необхідно забезпечити їх виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, постачальників транспортних засобів і техніки національної економіки, яка залучається для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань;
  • явку військовозобов’язаних на збірні пункти або у військові частини у терміни та за адресами, які вказані у мобілізаційних розпорядженнях чи персональних повістках;
  • чітку роботу системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів;
  • охорону громадського порядку під час проведення оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів до збірних пунктів та військових частин;
  • розшук громадян, які займаються ухилом від мобілізації;
  • постійне інформування населення про хід призову громадян на військову службу під час мобілізації, в особливий період;
  • залучення громадських та волонтерських організацій щодо надання допомоги у проведенні призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

Також додали, що керівники підприємств, установ і організацій незалежно від підпорядкування та форм власності несуть відповідальність за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Тепер щодо порушень:

  • Якщо громадяни не дотримуватимуться законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, то матимуть адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн), а посадовими особами – від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн).
  • якщо ж людина повторно порушила закон, то сплатить від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн), а посадовим особам – від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-8500 грн).
  • Відповідність статей 336 та 337 Кримінального кодексу України підвищено відповідальність за ухилення від мобілізації – карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Читайте також: Збільшили фінансування двох програм для підтримки воїнів на Прикарпатті – ОВА.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору