Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Купи збірку — допоможи придбати дрон: у Франківську презентували книгу-альбом “Незламній”

Сьогодні, 11 червня, у Франківську відбулася презентація книги “Незламній”, у якій зібрано поезію та світлини воєнного часу.

Пише Інформатор.

Мета книги, каже ініціатор ідеї Віталій Бирчак, благодійна — допомога Збройним Силам України. Станом на сьогодні з продажів зібрали вже понад 250 тисяч гривень, на які зокрема купили кілька дронів для військових.

Сама ідея виникла рік тому, коли автор, який волонтерить вже кілька років, думав, яким ще способом можна допомогти війську. Сьогодні можна придбати дві версії книги: друковану та електронну. Електронна версія кольорова, всі кошти з продажу йдуть на благодійність. Також на ЗСУ йде 20% від вартості кожної друкованої копії. Вона вийшла із чорно-білими світлинами у видавництві “Фоліо”. На тестовий тираж, за словами Віталія, пішло близько 150 тисяч гривень.

Автори поезії – Павло Вишебаба, Ярина Чорногуз, Віталій Бирчак, Олег Вишиванюк, Юлія Жирохова, Таня-Марія Литвинюк, Юлія Вротна та Юлія Максимейко.

Олег Вишиванюк каже, що спершу був налаштований скептично, проте все одно долучився до проєкту. “Я щасливий, що Віталій має дар переконувати й зробив це зі мною“, – ділиться поет.

Коли Віталій запропонував таку ідею, одразу виникло бажання долучитися й реалізувати такий проєкт“, – додає Юлія Жирохова, яка долучилася до презентації онлайн і зачитала присутнім свою поезію.

Щодо вибору поезії, то з деякими авторами домовлялися щодо конкретних віршів, деякі пропонували поезію самостійно. З фотографами був схожий процес – Віталій бачив світлини, до прикладу, на сторінці Президента, й контактував із їхніми авторами.

Також на презентації звучали вірші зі збірки у виконанні самих авторів, а також модераторки Христини Тимків.

Придбати збірку можна в книгарнях міста.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору