Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Наркотики та алкоголь шкідливі чи ні: у Івано-Франківську відбувся захід “Я обираю тверезість”

Сьогодні, 13 червня, у Івано-Франківську відбувся захід “Я обираю тверезість”. Дискусія на тему шкоди чи користі алкоголю та наркотиків зібрала небайдужу молодь та владу Івано-Франківська.

Пише Інформатор.

Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради отримав запрошення від Міжнародної антинаркотичної асоціації міста Івано-Франківська про долучення до цієї проблеми. Як розповіла Інформатору керівниця відділу молодіжної політики Мар’яна Циганин, молодь вважає, що заходи на таку тему можуть бути нецікавими лекціями:

“Відповідно немає лісу рук і великої кількості людей.  Коли люди чутимуть, що ми робимо зустріч по здоровому способу життя, хочеться, аби вони розуміли, що це буде щось цікаве, змістовне, а не просто лекція.

Ми поставили перед собою мету – напрацювати кроки разом із присутніми про те, як ми можемо доносити одноліткам важливість здорового способу життя і протидіяти шкідливим звичкам. Перш ніж вигадувати якісь великі заходи , ми вирішили об’єднатися з суб’єктами, які у цій сфері працюють, плюс залучити активну молодь міста і поговорити про те. що ми можемо робити”.

Також Мар’яна розповіла про формат сьогоднішнього обговорення:

“Ми будемо дебатувати. У нас змагатимуться три команди, які одна одній доводитимуть про те, що краще пити, курити, вживати наркотики або ж обрати альтернативу. Ми будемо напрацьовувати спільний план дій, витягуватимемо різні такі листочки і відповідатимемо на запитання про те, хто з чим зіштовхувався, який мав досвід і які висновки виніс”.

Керівниця сказала, що також відділ молодіжної політики тісно співпрацює з патрульною поліцією міста:

“Вони є нашими партерами у реалізації програми про продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніх. Поліцейські можуть надавати статистику і говорити фахову інформацію, бо я не є експертом у цьому.”

На зустрічі був присутній керівник міжнародної антинаркотичної асоціації міста Івано-Франківська Богдан Уніят. Він розповів Інформатору, що наразі статистика вживання алкоголю або наркотиків у місті невтішна:

“Через повномасштабне вторгнення в країні ця проблема виросла. В цілях статистики конкретно ніхто не веде і важко сказати, яка кількість цих людей. Самі розумієте, до нас люди звертаються і комплексують через таку проблеми”.

Також Богдан каже, що багато чого залежить від сприйняття таких людей суспільством:

“Дуже часто я зіштовхувався з тим, що люди не хотіли бути поруч з наркоманом чи алкоголіком. Вони бояться такої залежності та ставляться до цього, як до якогось клейма, хоча це є хворобою.

До нас звертаються дуже часто саме близькі люди постраждалого. Бо у самої людини високий рівень заперечення. І ми спочатку працюємо з рідними, розповідаємо про те. як правильно показати хворій людині, що існує така проблема і треба з цим щось робити.”

За підсумками зустрічі молодь разом з владою створять план щодо пропагування здорового способу життя в місті.

Читайте також: Як виглядатиме сквер на Каскаді і яка його вартість.

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору