Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прогулянка Франківськом. Улюблені місця редакції | частина 1

Коли ми ходимо на навчання чи роботу, зазвичай наш маршрут залишається незмінним. Для прогулянок з друзями теж нерідко обираємо вже знайомі локації. Втім, іноді хочеться відкрити місто з іншого боку, тож ми будемо показувати та розповідати про свої улюблені місця в Івано-Франківську. Можливо, десь ви ще не були!

Ділиться Інформатор.

Розпочнімо нашу серію прогулянок Франківськом дамбою біля річки Бистриця Надвірнянська. Якщо рухатися з центру міста вулицею Незалежності та повернути ліворуч за мостом через Бистрицю — вийдемо сходами на дамбу, що простягається вздовж значної частини водойми.

Сьогодні в Івано-Франківську дощить, але зазвичай тут полюбляють гуляти чимало мешканців міста. Зранку та по вечорах на дамбі можна зустріти бігунів, тут катаються на велосипедах, прогулюються сім’ями, відпочивають на лавочках у затінку під деревами та споглядають на природу.

Ця дамба — гарний вибір і для власників чотирилапих. Адже для прогулянки з тваринами облаштовані спеціальні смітники для прибирання за собакою.

А ось і господарі зі своїми меншими друзями.

За деякий час тут можна буде підкріпитися яблуками, аличею та черешнею.

Пожива тут знайдеться і для пташок завдяки змайстрованим годівничкам.

Дамба простягається доволі далеко, але якщо ви вирішили просто трохи пройтися, тоді радимо вам кінцевою точкою зробити перехід до річки. Він розташований по лівий бік дамби.

Ось так Бистриця Надвірнянська виглядає сьогодні:

Вода піднялась та стала брудною, але в теплу погоду без тривалих опадів ріка очищується, і ця локація може стати місцем спокою та сили. Коли літо на вулиці нарешті зрівняється з літом на календарі, можна сісти на сходах та насолоджуватися шумом ріки, дерев і співом птахів.

До речі, ввечері тут неймовірний захід сонця. Головне — дочекатися його після дощових днів із захмареним небом:)

Чи були ви колись у цій місцевості? Що вам найбільше подобається або, може, не подобається тут? Діліться в коментарях на нашій фейсбук-сторінці.

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору