Влітку починається сезон грибів, хоча перші збирають і раніше – навесні. А разом із сезоном частішають випадки отруєння.
Повідомляє Інформатор з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.
Нещодавно на Івано-Франківщині стався новий випадок отруєння грибами. Причиною цьому стало споживання сирого гриба невідомого походження.
Прикарпатцям рекомендують не їсти дикорослі гриби, а купувати в спеціально облаштованих торгових точках. Важливо! Не купуйте гриби на стихійних ринках, вздовж автомобільних доріг.
Також варто пам’ятати:
- збирати можна лише цілі гриби, не занадто молоді чи старі гриби, бо їх легко переплутати з отруйними;
- не збирайте гриби біля автомобільних доріг, заводів, на забруднених територіях;
- не їжте сирі гриби і добре вам знайомі;
- варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.
- зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.
Також не варто давати їсти гриби дітям віком до 6 років.
При симптомах отруєння (різкий біль в животі, нудота, блювання, діарея, підвищення температури, галюцинації) негайно зверніться за медичною допомогою.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com