Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Франківщина отримає майже 9 млн грн для постраждалих від домашнього насильства

Прикарпаттю Уряд планує виділити 8,7 млн грн. для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки людей, які постраждали від домашнього насильства.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу голови ОВА Світлани Онищук.

Відтак територіальні громади області до 18 липня можуть подати свої пропозиції та отримати субвенцію на створення таких служб підтримки. Можна створити притулки, денні центри, консультативні служби.

Онищук нагадала, що на ці потреби держава виділила 2021 року 2,3 млн грн, з них:

  • 1,7 млн грн – для створення притулку в Івано-Франківській громаді та придбання автомобіля;
  • 600 тис грн – для Калуської громади для створення денного центру з кризовими кімнатами.

Що робити, коли ви стали свідком домашнього насильства?

Крик, звуки боротьби, дитячий плач або інше можуть свідчити про домашнє насильство. Спершу варто подзвонити у двері під будь-яким приводом, щоб оцінити ситуацію. Якщо побоювання підтвердились – викликайте поліцію.

“Під час дзвінка на «102» поліція не може вимагати докази вчинення насильства від свідка та погрожувати йому адміністративною відповідальністю за завідомо неправдивий виклик поліції. Ні постраждала особа, ні свідок домашнього насильства не зобов’язані збирати докази дій кривдника. Це робота правоохоронців. Працівники поліції повинні невідкладно прибути на виклик, відібрати пояснення у свідка та скласти протокол про адміністративне правопорушення, в якому максимально детально зафіксувати факти вчинення домашнього насильства”,каже директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Бреус.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору