Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатцям нагадують про захист овочів від білокрилки

Вологе тепле літо – найсприятливіша пора для розвитку білокрилки. За такої погоди ареал поширення й кількість шкідника буде збільшуватись. 

Пише Інформатор із посиланням на Держпродспоживслужбу.

Білокрилка ховається під листям і відкладає там яйця. За температури 21-23оС і відносної вологості повітря 60-70% одне покоління з’являється протягом 25 днів, а за рік білокрилка може дати 4-5 поколінь (в теплиці – до 12 поколінь).

Також на одній рослині можуть бути представники всіх стадій розвитку, що ускладнює ефективність боротьби з ними. Личинки харчуються соком рослин і виділяють липку солодку масу, на якій розмножуються сажкові гриби: через це листя скручується, рослини в’януть і, за сильного пошкодження, гинуть.

Спеціалісти управління фіосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошують: для регулювання чисельності білокрилки на овочевих культурах важливо вчасно виявити та ліквідувати первинні вогнища.

Обприскувати рослин треба за першої появі шкідника, застосовуючи інсектициди в певному чергуванні або в поєднанні з додаванням прилипача згідно з “Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”. На невеликих площах овочевих культур можна застосовувати жовті клейові пастки.

При роботі з пестицидами необхідно суворо дотримуватись правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог ДСП 8.8.1.

Читайте також: Від завтра на Калущині посіви сої та кукурудзи оброблятимуть пестицидами

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору