Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Вбивства дівчинки можна було уникнути”: в Косові громада протестувала біля відділку поліції

Сьогодні, 21 червня, в Косові небайдужі вийшли на мітинг до районного відділу поліції. Причиною є те, що правоохоронці не зреагували на попередній злочин підозрюваного у вбивстві 9-річної дівчинки. Якби фігуранта покарали, впевнені протестувальники, трагедії в Кутах можна було б уникнути.

Пише Інформатор із посиланням на Суспільне.

30 травня 2023 року затриманий напав на жінку.

Засновниця громадської організації “Гуцульські волонтери” Юлія Таринська каже, що люди вийшли, аби отримати від поліцейських відповідь на запитання “Чому працівники поліції не попередили загибель дівчинки?”

Окрім цього, також у нас було велике питання: чому після нападу на попередню жертву — дружину військового — підозрюваного не закрили? Той напад на жінку, що стався 22 дні тому, кваліфікували як легкі тілесні ушкодження, а мали б чоловіка затримати до з’ясування усіх обставин. Його не закрили й, на нашу думку, тому сталася біда, тому дитина загинула“, — каже активістка.

За її словами, підозрюваний у вбивстві дитини 30 травня накинувся на дружину військового, яка провела чоловіка на потяг на фронт і зайшла до каплички помолитися. Там підозрюваний напав на неї: “Він підійшов ззаду з гострим предметом, тикав ним її. Але не пошкодив органи й кістки. У жінки були численні гематоми. Тобто поліція це не кваліфікувала як напад на життя чи спробу зґвалтування. На нашу думку, поліцейські мали б інакше на це зреагувати. Нам не зрозуміло, чому 125 стаття, і чому його не затримали? Чому не запобігли цьому злочину, і чому ця дитина сьогодні буде в землі?“, — пояснює Юлія Таринська й додає, що перед нападом на дружину військового були ще три заяви, одну з яких, за даними поліції, забрали. Дві інші стосувалися переслідування та домагання жінок підозрюваним у вбивстві.

Проте реакції від поліції — нуль. Вони кажуть, що за законом не могли його затримати. Говорять, що контролювали його, що дільничний три-чотири рази на тиждень навідувався до підозрюваного. А ще кажуть нам, що той напад на жінку інакше кваліфікувати не могли, бо підозрюваний не сказав їй: я тебе вб’ю. І там не було пошкодження органів чи кісток. Якби два сантиметри вліво чи вправо, тоді б інша стаття“, — продовжує Юлія Таринська.

Наразі за фактом нападу на жінку відкрили кримінальне провадження. Слідство триває.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору