Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ повідомила про підозру очільниці окупаційної адміністрації на Херсонщині

СБУ повідомила про підозру поплічниці Стрємоусова. Колаборантка очолювала окупаційну адміністрацію Микільського на Херсонщині.

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу СБУ.

Слідчі СБУ оголосили підозру в колабораціонізмі голові окупаційної сільської ради села Микільське Херсонської області.

Це місцева мешканка, уродженка рф 1986 р.н., яка живе в Україні з кінця 90-х.

Після того, як у березні 2022 року село було захоплено збройними формуваннями рф, жінка самостійнь вийшла на віце-гауляйтера Херсонщини Кирила Стрємоусова й стала проросійською активісткою.

За даними слідчих СБУ, фігурантка збирала у місцевих мешканців ксерокопії документів для їх використання окупаційною владою, а також організовувала доставку російської т. зв. гуманітарної допомоги від імені російської партії “єдіная расія” й знімалася у пропагандистських сюжетах,

На початку серпня 2022 року до Микільського завітав заступник гауляйтера Херсонщини Стрємоусов, який розіграв начебто вибори сільського голови й призначив колаборантку на посаду.

Після звільнення правобережжя Херсонщини жінка втекла до росії, де знову прислужилася державі-агресору: знялася в ролику для “єдіної расії” про вручення зрадникам та колаборантам сертифікатів про право на отримання коштів для придбання житла в ставропольському краї рф.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати адміністративні посади на строк від 10 до 15 років.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківську за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору