Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську побільшає комунального транспорту – міський голова

Цього року місто планує закупити 8 автобусів і відкрити нові маршрути.

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Проте в КП “Електроавтотранс” кажуть, що водіїїв наразі бракує. Саме тому на підприємстві відкрито курси водіїв автобусів та тролейбусів.

Зараз у місті є 7 тролейбусних маршрутів та 22 автобусних, це понад 100 одиниць транспорту. Якщо зазвичай на лінію випускали 45 тролейбусів, цього літа на вулицях їздить 40.

У грудні минулого року місто продовжило маршрут 5-го тролейбуса до мікрорайону БАМ новою тролейбусною лінією, яку збудували для кількох майбутніх маршрутів. Оскільки з’єднання мікрорайону Пасічна з БАМом вже є, планують новий маршрут до залізничного вокзалу.

Ми вже вдруге оголосили тендер на закупівлю автобусів. Спочатку ми планували купляти нові автобуси, в кількості 15 одиниць. Але оскільки можливості бюджету не такі великі, тому ми вирішили сконцентруватися на восьми автобусах, які були у користуванні. І, сподіваємося, що протягом тижня-двох у нас буде переможець і десь до Дня незалежності ці автобуси вже будуть в Івано-Франківську. Проблема з новим маршрутом полягає в тому, що назагал в нас достатньо техніки для того, щоб його запустити, але останнім часом в нас є брак водіїв тролейбусів та автобусів. І саме через це ми плануємо запустити його десь ближче до осені“, – каже директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк.

Понад 2 десятки працівників підприємства мобілізовані до лав ЗСУ. Наразі на балансі підприємства є 71 автобус, з яких три – гуманітарна допомога, яку не можна використовувати на лініях громадського транспорту. Планують не лише збільшити автопарк, але й навчити нових водіїв.

Зараз найбільша проблема – з водіями. Тому що є мобілізація, відповідно водіїв мобілізовують, тому зараз проблема не в техніці, а в достатній кількості водіїв. Адже вони мають підходити за віком, вміти водити, їхнє здоров’я має відповідати тим нормам, які необхідні для водіїв. Ми збільшимо кількість транспорту. Знову ж таки плануємо до Дня незалежності і тролейбусні маршрути збільшити. З БАМу до вокзалу поїдуть нові тролейбуси. З’являться нові маршрути, але все ж таки все залежатиме від того, як ми наберемо водіїв“, – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору