Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи продаватимуть будинок на Коперника, 1 – пояснення

Нещодавно актуалізувалися чутки про продаж будівлі на Коперника, 1. А як насправді?

Повідомляє Інформатор з посиланням на Департамент містобудування та архітектури.

Будинок належить до комунальної власності територіальної громади. Приміщення на балансі Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування.

Будівлі понад сто років, тут збереглися декілька п’єців з австрійського кахлю, які й досі функціонують та використовуються для опалення приміщень.

“Характерний одноповерховий будинок в історичній частині Івано-Франківська. Будівля перебуває в задовільному стані – свого часу було проведено ремонтні роботи. Місцями наявні тріщини, але будинок стягнений металевими тяжами, щоб зупинити процес їх появи та подальшого руйнування. Якщо дивитися від дороги, то можна помітити ці стяжки на лівій частині будівлі”, – каже головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини Департаменту містобудування та архітектури розповідає Володимир Ідак.

Як кажуть у департаменті, цей будинок не продаватимуть.

“Про переселення структурного підрозділу, який там наразі функціонує – теж не йдеться. Як і багато років до цього – в нежитловій будівлі за згаданою адресою продовжує працювати Івано-Франківський центр соціального обслуговування”, – зазначають у департаменті.

Читайте також: На Коперника, 1 зрубали шість акацій — у чому причина.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору