Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Для ліквідації наслідків негоди на Прикарпатті потрібно близько 20 млн грн.

На Прикарпатті негода завдала шкоди – розмила дороги, підтопила садиби. Скільки коштів потрібно для ліквідації наслідків?

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської ОДА.

Сильні опади 16-17 червня розмили та пошкодили 11 автомобільних доріг місцевого значення та комунальні дороги у Верховинському та Надвірнянському районах.

“Забезпечено проїзди до всіх населених пунктів. Разом з тим, тривають відновлювальні роботи. Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації необхідно 19,4 млн грн, а для виконання робіт із запобігання надзвичайним ситуаціям природного характеру – 89,9 млн грн. 23-24 червня стихія нанесла шкоди й іншим районам області, а саме Косівському та Івано-Франківському. Відтак, на території Косівської міської територіальної громади були підтоплені житлові будинки, пошкоджене дорожнє покриття та підмито комунальні дороги. На території Івано-Франківського району підтоплено 35 дворогосподарств”, – каже заступник голови ОВА Віталій Ільчишин.

Розмір завданої шкоди з’ясовують. На Прикарпатті фінансування заходів протипаводкового захисту здійснюється здебільшого за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Проте у 2022-2023 році видатки на здійснення протипаводкових заходів на території області значно скоротилися, програми практично не фінансуються.

До теми: Підтоплені садиби, розмита дорога. Негода наробила лиха на Верховинщині.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору