Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Президент Володимир Зеленський підтримав легалізацію медичного канабісу

Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній раді заявив, що в Україні потрібно легалізувати ліки на основі канабісу.

Повідомляє Інформатор.

Президент Зеленський заявив, що всі найкращі світові практики мають бути застосовані в Україні, щоб усім громадянам не довелося терпіти біль.

“Зокрема, ми маємо нарешті чесно легалізувати для всіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу, відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво”, – сказав він.

У контексті травм війни Володимир Зеленський також згадав, що Україна має створити найсильнішу в Європі галузь реабілітації:

“Держава сприятиме створенню необхідної кількості робочих місць, щоб не лише забезпечити реабілітацію для наших людей, а й у нас була можливість стати глобальним експортером практик відновлення та інтеграції у повоєнне життя для всіх, хто пройшов та постраждав від війни”. 

Нагадаємо, що у Верховній раді вже було кілька невдалих спроб легалізувати медичний канабіс. У липні 2021 року депутати не змогли ухвалити навіть за основу законопроєкт, де пропонувалося дозволити медичне використання канабісу.

Минулого року парламентський комітет схвалив законопроєкт про легалізацію медичного каннабісу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору