Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Бог між нами”: в Івано-Франківську презентували альбом-каталог, присвячений полеглим воїнам

Сьогодні, 29 червня, у залі сакрального мистецтва Івано-Франківського краєзнавчого музею презентували альбом-каталог кураторського проєкту Валерія Твердохліба “Бог між нами! Переможемо разом!”

Пише Інформатор.

Альбом присвятили полеглим воїнам: Роману Ратушному та Юрію Стецику. Безпосередньо експозицію відкрили у липні 2022 року. Вона тривала в чотирьох залах музею.

У першому залі демонстрували композицію “Коло Життя! Святі!”. Це чотири сакральні скульптури з храмів Івано-Франківська, відреставровані в межах проєкту “Врятуймо скарби разом!”. На центральній стіні залу — понад сотня малюнків від учасників конкурсу “Для Бога я створю найкраще” від Яреми Стецика.

Другий зал присвячений проєкту ірпінської художниці Олени Приходько-Кіслих “Секретики”. “Мені страшно знати і пам’ятати про ці близькі могилки, а ще страшніше забути, не розказати внукам“, — каже вона.

Інсталяцію “Крила” для третього залу створив харківський художник Нікіта Тітов. Проєкт присвячений усім душам полеглих захисників України, а головним поштовхом до створення стала смерть воїна й активіста Романа Ратушного. В експозиції також є артефакти з війни від волонтерів ГО “Громадська ініціатива Галичини”.

У четвертому залі гості знайомилися із реставраційно-мистецьким проєктом “Врятуймо скарби разом!”. Це відкрита фандрейзингова модель волонтерства в нашому місті, працює вона з 2009 року.

Сам альбом-каталог містить творчі рефлексії волонтерів і митців, причетних до проєкту. Також він розповідає про те, як взаємодіє сучасне мистецтво, дитяча творчість і соціальні проєкти в межах музейного простору. Випуск альбому став можливим завдяки програмі “Ґранти Теплого Міста”.

Читайте також: На благодійному аукціоні графіки Нікіти Тітова виручили 265 тис грн

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору