Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті заблокували канал виїзду ухилянтів за кордон – трьом повідомили про підозру

На Прикарпатті налагодили канал виїзду ухилянтів за кордон. Для них готували фальшиві довідки військово-лікарської комісії із висновком про непридатність.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу поліції.

До злочинної схеми причетні мешканці Калуша. Причетність ще одного фігуранта до злочинної діяльності з’ясовують. На підставі фальшивих довідок  ухилянтам виготовляли фейкові посвідчення, де вказано, що чоловік нібито знятий з військового обліку та не підлягає мобілізації. Далі “клієнтів” перевозили через кордон. Вартість цього всього в середньому 3000-4000 доларів США.

Правоохоронці затримали зловмисників на гарячому – при спробі перетнути кордон з військовозобов’язаним на Львівщині. Під час обшуків забрали автомобіль, банківські картки, гроші, бланки довідок ВЛК, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних тощо.

Трьох чоловіків затримали в порядку ст. 208 КПК України. Суд обрав тримання під вартою з правом внесення застави. Слідчі оголосили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 332(Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру четвертому фігуранту.

Читайте також: За кордон через Карпати: на Прикарпатті знайшли ще одних “рятівників” ухилянтів.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору