Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Тарифи на воду не підвищуватимуть – комісія скасувала рішення

“Івано-Франківськводоекотехпром” попередив про можливі відключення боржників від мереж

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг  скасувала рішення про підвищення тарифів на воду для населення.

Повідомляє Інформатор з посиланням на позачергове засідання комісії.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що це рішення “м’яко кажучи, ганебне”, “непрофесійне”. Президент доручив уряду представити рішення у відповідь. Сьогодні голова комісії Костянтин Ущаповський сказав, що на період воєнного стану позиція президента є достатньою підставою для того, щоб комісія скасувала своє рішення.

“Верховний Головнокомандувач висловився проти рішення про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення, що є достатньою підставою для скасування ухваленого комісією рішення. При цьому прем’єр-міністр України наголосви на необхідності проведення додаткових консультацій щодо такого рішення”, – пояснив він.

На сайті НКРЕКП вказано, що починаються консультації з Кабінетом міністрів та всіма зацікавленими сторонами. Оскільки слід напрацювати справедливе соціальне рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг 29 червня прийняла рішення щодо підвищення тарифів на воду. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору