Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи можуть вам залити воду в бак замість пального в Івано-Франківську? Перевіряємо АЗС міста

Кілька днів тому стало відомо, що на одній із заправок ОККО у Львові пошкодили понад 10 автівок через воду в резервуарі з пальним. 

Інформатор з’ясовував, як перевіряють резервуари на заправках Франківська.

Ми поспілкувалися із працівниками чотирьох заправок. Представники трьох із них, “Amic Energy”, “OKKO” та “WOG” анонімно розповіли про те, як перевіряють бензин та резервури, а на четвертій, “VT Petroleum”, нам це навіть показали наочно.

Так, на “Amic Energy” резервуари перевіряють раз на рік. За словами працівника, така кількість води, як на львівській заправці, могла збиратися й кілька років. Окрім того, тут у випадку неякісної заправки авто беруть проби пального й проводять експертизу.

На заправці “WOG” резервуари обладнані індикаторами, які сигналізують про потрапляння води досередини. В такому випадку її відкачують із дна. Оскільки пальне має меншу густину, в автомобіль вода не потрапить.

На “ОККО” допускають, що причиною ситуації у Львові стала негода: ймовірно, резервуар був пошкоджений. Помітити воду всередині можна лише під час вечірньої перевірки, протягом дня визначити її наявність неможливо.

На заправці “VT Petroleum” нам показали щоденний процес перевірки резервуарів із пальним: метршток змащують спеціальною пастою й опускають у резервуар. Детально дивіться у відеоматеріалі:

Анна Сірик

Юлія Равлюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору