Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську медики говорили про психологічну реабілітацію військових з естонськими колегами

Сьогодні, 4 липня, в Івано-Франківську відбувся круглий стіл за участі із естонськими партнерами та головою кластеру Міністерства охорони здоров’я Естонії Інге Судер. 

Пише Інформатор.

В Україні реалізують проєкт, присвячений психологічній реабілітації військовослужбовців. Над програмою працюють лікарі зі Світової Спілки Лікарів, Асоціації Лікарів Карпатського Регіону, Estonian Medical Export Cluster і науковці Талліннського коледжу охорони здоров’я.

Протягом року в Україні проконсультують щонайменше 300 сімей з психологічними травмами, організують тренінги та інформаційні дні для 200 українських медпрацівників та викладачів вищих навчальних закладів. Естонські психіатри будуть допомагати пораненим українським бійцям та їхнім родинам.

Інге Судер, членкиня ради директорів Estonian Medical Export Cluster, розповіла, що  кожна п’ята людина, яка протягом останніх десяти років перебувала у воєнній ситуації, страждає різними психічними розладами, починаючи від депресії та посттравматичного стресу. Це дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). “Якщо поширити вищезазначену статистику на Україну, то приблизно 9,6 мільйона людей в Україні мають ризик різноманітних психічних розладів. Збільшення доступності першої психологічної допомоги після травматичних подій допомагає людям краще справлятися з цим і допомагає українській системі охорони здоров’я справлятися з тягарем ефективніше“, — каже пані Інге.

Так, протягом сьогоднішньої зустрічі у змішаному форматі (офлайн та онлайн) учасники робочої групи виступили з власними доповідями про стан психологічної реабілітації в областях України й окреслили завдання для подальної реалізації проєкту.

Читайте також: У Франківську створять заклад для ветеранів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору