Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До війни вирощував равликів, а зараз сапер | Історія Дмитра

Головний сержант інженерно-саперного взводу до війни був успішним підприємцем, нині ж все інакше.

Інформатор розповідає історію військового з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

Головне завдання Дмитра на сьогодні – це мінування та розмінування, а також інженерна розвідка. І в цій справі він вже показав неймовірний успіх.

Військовий народився у Рівному, до лав Тероборони став з першого дня повномасштабної війни. У серпні минулого року приєднався до 102-ої бригади ТрО, в якій служать здебільшого франківці.

До війни 15 років займався будівництвом доріг різної складності – від дворів до міжнародних автомагістралей. Кілька років тому перейшов до аграрного бізнесу, тому що хотів більше проводити час з родиною

“Маю 17 гектарів землі, де висадив фундуковий сад — це було за 3 роки до війни. Зараз батьки доглядають за ним. Це довгострокове вкладення, адже дерева довго ростуть, тому я вирішив створити ще равликову ферму. У мене була 3 роки ця ферма, равлики йшли в основному в ресторани на експорт, але, коли почався карантин, попит впав і цей бізнес пішов на спад, а коли почалася війна – взагалі закрили ферму”, — розповів Дмитро.

Нині ж військовий плідно працює над воєнними винаходами. Він створив аналог американського дистанційного підривника, який зазвичай коштує 1 мільйон гривень, лише за 30 000 грн.

“Восени до нас приїжджали сапери, — пригадав військовий. — І привозили американську систему дистанційного підриву мін – кейс, в якому пульт, 8 підривників, батареї. Все це коштує 1 млн гривень. Моє хобі —мікроелектроніка, от я і вирішив змайструвати аналог. Запчастини замовив в інтернеті”.

На Дмитра у Рівному чекають дружина та 3 дітей.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору