Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Штраф за куріння вейпу та “до побачення” ароматизовані цигарки

З 11 липня набувають чинності норми Закону № 1978, якими вносяться зміни до антитютюнового законодавства. Перед українцями постали нові заборони.

Розповідає Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Зміни, які внесли в законодавство, такі:

  • заборонять рекламу та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;
  • встановлять штраф за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1020 грн, а в разі повторного протягом року порушення – 10 200 грн;
  • заборонять продаж ароматизованих сигарет;
  • вводиться відповідальність щодо заборони куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок.

“Головними цілями законопроєкту є забезпечення високого рівня захисту здоров’я людей, особливо дітей та молоді, від паління, що сприятиме зменшенню захворюваності та передчасної смертності від неінфекційних хвороб, зокрема захворювань, спричинених вживанням тютюнових виробів, електронних сигарет і рідин”, — ідеться в тексті пояснювальної записки.

Також є зміни і щодо реклами та розповсюдження таких тютюннових виробів. У разу порушення громадянин має заплатити штраф у розмірі 30 тисяч гривень, а при повтороному — 50 тисяч гривень.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору