Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В обласному пологовому запрацював цілодобовий безбарʼєрний гінекологічний кабінет

Сьогодні, 10 липня, в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від насильства та жінок з інвалідністю.

Повідомляє Інформатор.

Тут цілодобово і конфіденційно надаватимуть допомогу, зокрема, і психологічну. Усе безоплатно.

Обладнання зручне для жінок з інвалідністю, що є дуже важливим. Ігор Калинюк — один із лікарів, який буде обслуговувати жінок. Каже, крісло обладнане механізмом для полегшеної посадки. Також є засіб який допомагає жінкам переміститися до крісла.

Кабінет обладнав Благодійний фонд “Здоров’я жінки і планування сім’ї”, а інформування про його роботу здійснює ГО “Центр Рівних Можливостей” за сприяння Українського Жіночого Фонду у межах заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.”

Проєкт охоплює 20 міст у шести областях України. На Прикарпатті такі гінекологічні кабінети уже працюють в Городенці, Надвірні, Коломиї. Фонд виділив на кабінет 250 тис грн, решту коштів — пологовий.

Жінок було багато і вони потрапляли до нас, міський перинатальний їх не приймав. Оглядали ми їх тут, як звичайних жінок. Завдяки цьому кабінету все буде спрощено, передусім для жінок. Їм буде комфортно. Це не буде складати проблеми. У цьому кабінеті можна буде дивитися будь-яку жінку, вона не буде почувати себе дискримінованою“, — каже завідувач відділення гінекології Олександр Буянов

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору