Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Лічильник певного класу та інші порушення. “Надвірнаводоканал” оштрафували

“Івано-Франківськводоекотехпром” попередив про можливі відключення боржників від мереж

Антимонопольний комітет оштрафував “Надвірнаводоканал”. Компанія встановлювала додаткові умови та вимоги, непередбачені законодавством. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Так, “Надвірнаводоканал” для видачі технічних умов на приєднання до систем вимагає у замовників копії документів, що підтверджують право власності на об’єкт, дозвіл на виконання будівельних робіт, свідоцтво про державну реєстрацію тощо.

Без документів споживач не міг отримати технічні умови.

“Такі вимоги не передбачено Правилами користування системами централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення в населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України”, – йдеться у повідомленні.

Також водоканал включив в технічні умови на приєднання вимогу щодо встановлення лічильника води певного метрологічного класу, що теж не передбачено чинними актами. Такі дії можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів та були б неможливими за умов існування конкуренції на ринку.

Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ визнала дії водоканалу порушенням законодавства, оштрафувала підприємство за кожне порушення на загальну суму 68 000 грн.

До теми: Франківський водоканал оштрафували.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору