Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вода в криницях на підтоплених територіях – небезпечна

На Прикарпатті вода в криницях на підтоплених територіях – небезпечна. Що робити, аби не заразитися небезпечними хворобами?

Повідомляє Інформатор з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Вода змивала все, тож збудники кишкових інфекцій, фекалії тварин і людей, добрива тощо могли потрапити до криниць. Аби не заразитися, не вживайте воду з криниць.

Використовуйте тільки безпечну воду – бутильовану, привозну питна вода в спеціальних цистернах, або ту, що очищена спеціальними засобами; також воду, яка постачається через централізовану систему водопостачання. Кип’ятіння води і знезараження її спеціальними засобами (таблетками для очищення) не позбавляє її від хімічного забруднення. Дуже уважно потрібно ставитися до води, яку споживають діти.

Якщо ви маєте електричну помпу або насос, які качають воду зі свердловини, не наближайтеся до неї, поки її не перевірять електрики – це допоможе уникнути ураження струмом. Воду з колодязів відповідно до методики доведеться відкачати, очистити стіни від нальоту, а дно – від осаду та сміття, потім – продезінфікувати. Після цього треба заповнити резервуар і знову відкачати воду. Користуватися колодязем можна лише після наступного заповнення та проведення лабораторного контролю води в ньому. Очищувати його слід раз на рік.

Не використовуйте воду з природних джерел, поки фахівці не проведуть її лабораторне тестування на вміст небезпечних речовин та збудників хвороб.

Якщо ви помітили у себе чи своїх близьких ознаки інфекційних захворювань чи отруєння – терміново зверніться до лікаря.

Читайте також: На Прикарпатті три будинки залишаються підтопленими. У річці Ворона спадає вода.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору