Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття може затопити: на область сунеться негода

На Прикарпатті знову очікують зливи та підняття рівнів води. Повідомляють про декілька дат, які будуть небезпечними для області.

Пише Інформатор, покликаючись на Український гідрометеорологічний центр.

В другій половині доби 12 липня та протягом 13-14 липня річки на річках басейнів Сяну та Дністра формуватиметься дощовий паводок. Також очікується підняття рівнів води на 0,5 – 1,5 м. Подекуди підняття води будуть до 2 м над рiвнями, які зафіксували 12 липня о 8 годині ранку.

Теж саме відбудеться і з 13 по 15 липня на річках суббасейнiв Прута та Сiрету.

“В селі Петрашi Вижницького району можливе затоплення дiлянки грунтової автодороги, в с. Глинниця Чернiвецького району пiдтоплення тимчасової переправи через рiчку Прут”, – повідомили у Гідрометцентрі.

Також попередили про формування значного мiсцевого та схилового стоку внаслідок дощів: “Можливе часткове затоплення  госпоб’eктiв прирічкової інфраструктури”. Очікується перший жовтий рiвень небезпеки.

Крім того, на Прикарпатті початково затопленими будуть окремі населені пункти. Попередили про те, що в місцях сильних дощів буде значний мiсцевий та схиловий стік води. В горах iснує загроза сходу селевих потокiв.

Повідомили про другий помаранчевий рівень небезпеки.

Нагадаємо, що 7 липня наша область постраждала від негоди. Внаслідок дощу було:

Бережіть себе!

.Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору