Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Через підтоплення в одній із громад на Прикарпатті назріває соціальний бунт

Найбільше від негоди на Прикарпатті постраждав Коломийський район, а в одній із громад назріває соціальний бунт. 

Повідомляє Інформатор.

Станом на сьогодні у Коломийському районі відновили газо- та електропостачання. Проблемне питання – пошкодження та руйнування 11 мостів та мостивих переходів. Про це йшлося на нараді в голови ОВА Світлани Онищук.

Голова Нижньовербізької ТГ Ярослав М’якущак розповів, що в громаді назріває соціальний бунт, тож він просить приїзду до них голови ОВА Світлани Онищук.

“У 2021 році ми зробили проєкто-кошторисну документацію. У нас є чотири річки, я це вам повідомляв особисто. Чотири річки – гірські, які щорічно роблять нам Херсонську область. Так само було у 2020 році, ми билися як головою об стінку. Усі проєктно-кошторисні документації є збережені. Ми отримали кошти тільки на одну планочку. Я прошу вашого сприяння, допомоги. Проєктна документація коштувала 600 тис. грн., кошторисна вартість там – 21 млн грн. Але за ці всі роки ми так само просимо всі служби на будівництво… Назріває соціальний бунт. Може, я піду з роботи, але вони будуть у вас під кабінетом, напевно, щоденно”, – звернувся голова до керівництва області.

Він також додав, що в одному населеному пункті швидка не могла приїхати на виклик.

Світлани Онищук повідомила, що завтра зранку вони приїде в громаду разом зі всіма службами.

Як повідомив начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький, через негоду на Прикарпатті загалом було підтоплено 948 дворогосподарств, 132 житлових будинки, 226 підвалів. У селі Нижній Вербіж на Коломийщині на території приватного господарства втопився чоловік, місцевий. 348 абонентів були без газу. Станом на сьогодні без газу 8 абонентів. Основні напрямки роботи щодо ліквідації наслідків негоди визначені на засіданні комісій. Також відповідні комісії обстежують пошкоджені об’єкти.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору