Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Троє прикарпатців віддали своє життя за Україну

Іван Москалик, Роман Драганчук та Микола Максим’юк  полягли у бою з російськими окупантами.

Розповідає Інформатор.

Старший солдат Іван Москалик народився у селі Городниця. Він мужньо захищав свою державу. 7 липня 2023 року в ході виконання бойового завдання воїн загинув у районі населеного пункту Берестове, Бахмутського району Донецької області. Мінометний обстріл противника обірвав життя Героя.

“Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. У ці скорботні дні Городенківська громада співчуває родині Героя. Сумуємо разом із Вами, підтримуємо в годину скорботи. Схиляємо голову в глибокій скорботі”, йдеться у дописі.

Роман Драганчук зростав у селі Загвіздя, Івано-Франківської області. Перед тим, як чоловіка мобілізували до лав ЗСУ, він проживав у селі Прилуцьке Волинської області. Загинув Роман Драганчук 10 липня 2023 року.

“Пам’ятаємо Романа як дружнього, доброго та життєрадісного юнака, який дуже любив футбол і мав у цій справі талант та майстерність. У чемпіонаті Тисменицького району 2010 року Роман став бронзовим призером у складі юнацької команди і потрапив в список топ-4 кращих бомбардирів, забивши 17 голів.  Як бачимо, захищаючи Україну, він теж проявив характер нападника, – бути попереду, на вістрі атаки, на фронті. Дякуємо тобі, друже Романе, за твою відвагу та захист”,йдеться у прощальному дописі.

Микола Максим’юк народився у селі Рівня, Верховинського району. Він ще у 2015 році добровільно пішов до військкомату, аби стати на захист нашої держави. З 2019 по 2020 роки повторно був призваний на військову службу за контрактом. У перший день початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, знову долучився до лав Збройних Сил України.

Загинув воїн при виконанні бойового завдання в ході ведення штурмових дій внаслідок кулеметного обстрілу, здійсненого російськими військами у районі населеного пункту Білогорівка, Бахмутського району, Донецької області.

“Активний, добрий, життєрадісний, турботливий, чесний і завжди готовий підставити дружнє плече – таким запам’ятають Миколу родина, колеги, друзі та всі, хто знав його особисто. Боляче, що сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою. Неможливо підібрати слів щоб висловити співчуття родині, близьким, знайомим загиблого Героя… “йдеться у дописі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору