Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Обличчя війни” — виставка, яку ми бачимо щодня | Фоторепортаж

Видатний художник Василь Красьоха створив нову серію картин, від яких і мурахи по шкірі, і усмішка на обличчі. Їх зараз можна побачити в Івано-Франківську.

Інформатор побував на виставці.

Зараз у Музеї мистецтв Прикарпаття триває виставка картин Василя Красьохи “Обличчя війни”. Це абсолютно не типова тематика для художника, до цього він писав здебільшого пейзажі, які так і тішили око. Нові полотна абсолютно про інше.

Художник заброзив життя кожного з нас — хвилювання за рідних, біль за загинувших, шок та ненависть до ворогів, надію на Перемогу. Кожна його картина в цій серії — це окрема історія, яка застигла на мить у фарбах.

Один з творів “В сховищі” — певне переосмислення картини Едварда Мунка “Крик”. Від погляду на цю картину дійсно пробігають мурахи, адже вона до болю знайома.

Створив полотна художник акварельними та олійними фарбами. Не жалкував яскравих кольорів, які не тільки підкреслюють риси персонажів, а ще трохи обнадіюють глядача.

На сьогодні мистецький доробок Василя Красьохи сягає декілька тисяч робіт. Його картини зберігаються у фондах Міністерства культури України, музеях та приватних збірках багатьох країн світу (Німеччина, Франція, Польща, Ірландія, Фінляндія, Японія, США та інші).

Відвідати виставку можна щодня з 10:00 до 17:00, окрім понеділка. Триватиме вона до 25 липня. Квиток коштує 40 гривень, дитячий — 10 гривень.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору