Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Освіжаючі компоти: що приготувати і випити влітку?

Хоч на вулицях Івано-Франківська погода змінюється чи не щодня, вже майже промайнула середина літа. А літо – це чудова пора для приготування освіжаючих напоїв, зокрема й компотів.

Тому Інформатор підібрав для вас топ 3 освіжаючих компотів, які варто спробувати. Їх рекомендує Євген Клопотенко.

Компот з черешні

Вам знадобиться:

  • 2,5 л води
  • 350 г черешні
  • 150 г цукру
  • 2 бутони гвоздики
  • 10 г ванільного цукру

Приготування:

  1. Помийте 350 грам черешні і видаліть плодоніжки.
  2. Закип’ятіть в каструлі 2,5 л води і додайте черешню.
  3. Додайте в каструлю 150 г цукру та 10 г ванільного. Кількість цукру можна регулювати залежно від смаку ягід і ваших уподобань.
  4. Тепер в суміш додайте 2 бутони гвоздики і варіть до розчинення цукру (приблизно приблизно 5 хвилин).
  5. Вимкнуть вогонь і дайте напою настоятися 30 хвилин.

Можете смакувати напоєм.

Компот з вишні та суцвіть бузини

Приготуйте:

  • 2,5 л води
  • 400 г замороженої вишні
  • 8-10 суцвіть бузини
  • 100-125 г цукру
  • 1 ч. л. меленої кориці

Тепер вам треба:

  1. Викласти суцвіття бузини у сито чи друшлак. Промити його під проточною водою.  Якщо суцвіття не знайшли, то беріть сухі квітки, але тоді їх не промивайте.
  2. Якщо маєте заморожені вишні, то всипте у каструлю 400 г. Якщо свіжі, добре промийте та переберіть, аби зіпсовані не потрапили до каструлі.
  3. Залийте вишні 2,5 л води. Додайте до води 100-125 г цукру, 1 ч. л. меленої кориці та 8-10 суцвіть бузини. Кількість цукру використовуйте на ваш смак.
  4. Поставте каструлю на вогонь. Після того, як компот закипить, залиште кипіти рідину лише 2 хвилини. Після цього вимкніть вогонь. Залиште остигати та настоюватися. Потім влийте в графин.
  5. Додайте лід.

Насолоджуйтеся.

Компот зі слив

Для його приготування треба:

  • 1 кг слив
  • 3 коробочки кардамона
  • 1 паличка кориці
  • 150 г цукру
  • 2,5 л води
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти

Тепер слідуйте вказівкам:

  1. Кілограм слив ретельно вимийте і розділіть навпіл, вийміть кісточки у половини фруктів.
  2. Закип’ятіть 2,5 л води і додайте 150 г цукру з 3 коробочки кардамону і паличкою кориці.
  3. Додайте половинки слив. Варіть на повільному вогні протягом 5 хвилин.
  4. Додайте другу половину цілих слив і 1/3 ч. л. лимонної кислоти. Варіть ще 5 хвилин.
  5. Розподіліть сливи по стерильним банкам рівномірно. Залийте їх компотом. Закрутіть банки кришками, переверніть їх та накрийте покривалом. Дочекайтеся їх повного охолодження.

Зберігайте банки зі сливовим компотом у прохолодному місці.

Смачного!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору