Хоч на вулицях Івано-Франківська погода змінюється чи не щодня, вже майже промайнула середина літа. А літо – це чудова пора для приготування освіжаючих напоїв, зокрема й компотів.
Тому Інформатор підібрав для вас топ 3 освіжаючих компотів, які варто спробувати. Їх рекомендує Євген Клопотенко.
Компот з черешні
Вам знадобиться:
- 2,5 л води
- 350 г черешні
- 150 г цукру
- 2 бутони гвоздики
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
- Помийте 350 грам черешні і видаліть плодоніжки.
- Закип’ятіть в каструлі 2,5 л води і додайте черешню.
- Додайте в каструлю 150 г цукру та 10 г ванільного. Кількість цукру можна регулювати залежно від смаку ягід і ваших уподобань.
- Тепер в суміш додайте 2 бутони гвоздики і варіть до розчинення цукру (приблизно приблизно 5 хвилин).
- Вимкнуть вогонь і дайте напою настоятися 30 хвилин.
Можете смакувати напоєм.
Компот з вишні та суцвіть бузини
Приготуйте:
- 2,5 л води
- 400 г замороженої вишні
- 8-10 суцвіть бузини
- 100-125 г цукру
- 1 ч. л. меленої кориці
Тепер вам треба:
- Викласти суцвіття бузини у сито чи друшлак. Промити його під проточною водою. Якщо суцвіття не знайшли, то беріть сухі квітки, але тоді їх не промивайте.
- Якщо маєте заморожені вишні, то всипте у каструлю 400 г. Якщо свіжі, добре промийте та переберіть, аби зіпсовані не потрапили до каструлі.
- Залийте вишні 2,5 л води. Додайте до води 100-125 г цукру, 1 ч. л. меленої кориці та 8-10 суцвіть бузини. Кількість цукру використовуйте на ваш смак.
- Поставте каструлю на вогонь. Після того, як компот закипить, залиште кипіти рідину лише 2 хвилини. Після цього вимкніть вогонь. Залиште остигати та настоюватися. Потім влийте в графин.
- Додайте лід.
Насолоджуйтеся.
Компот зі слив
Для його приготування треба:
- 1 кг слив
- 3 коробочки кардамона
- 1 паличка кориці
- 150 г цукру
- 2,5 л води
- 1/3 ч. л. лимонної кислоти
Тепер слідуйте вказівкам:
- Кілограм слив ретельно вимийте і розділіть навпіл, вийміть кісточки у половини фруктів.
- Закип’ятіть 2,5 л води і додайте 150 г цукру з 3 коробочки кардамону і паличкою кориці.
- Додайте половинки слив. Варіть на повільному вогні протягом 5 хвилин.
- Додайте другу половину цілих слив і 1/3 ч. л. лимонної кислоти. Варіть ще 5 хвилин.
- Розподіліть сливи по стерильним банкам рівномірно. Залийте їх компотом. Закрутіть банки кришками, переверніть їх та накрийте покривалом. Дочекайтеся їх повного охолодження.
Зберігайте банки зі сливовим компотом у прохолодному місці.
Смачного!
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com