Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Засіяли 160 гектарів: як росте комунальна гречка й соняшник у Франківській громаді

Через несприятливу погоду цьогоріч посівна розпочалась пізніше, проте засіяні культури добре розвинулись. Комунальне підприємство “Франківськ-АГРО” засіяли удвічі більше земельних площ у селах нашої громади – 160 гектарів, на 90 більше, ніж у 2022 році. 

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Якщо говорити про посівні компанії 2022 та 2023 роки, то ми збільшили удвічі земельні площі, тому що минулого року ми змогли засадити понад 70 гектарів, то цього року маємо 135. Зокрема, якщо говорити про асортимент, то це та ж соя – 78 гектарів нам вдалося засіяти на полях громади. Це є 40 гектарів соняшнику – це є нова культура, яким КП “Франківськ-АГРО” зараз займається, і так само ми ще змогли засадити 18 гектарів гречки. Тобто маємо цього року 3 культури, і збільшення комунального земельного банку фактично у два рази“, – каже заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Микола Вітенко.

Найбільше землі, понад 73 гектари, засіяли у Радчі. Тут на трьох ділянках росте комунальний соняшник. Дощова погода у травні не надто нашкодила, лише відтягнула початок посівної. Надалі дощі не завадять, кажуть аграрії, тому КП “Франківськ-АГРО” очікує на хороший урожай.

Це другий рік, коли ми обробляємо поля, збільшили кількість посівної площі. Наступного року плануємо брати паї у людей, будемо домовлятися, щоб вся земля оброблялась. Адже сьогодні дуже важливо, щоб сільське господарство у нашому регіоні, в нашій громаді розвивалося. Я закликаю іванофранківців домовлятися з комунальним підприємством і давати на обробіток поля. А цього року у нас три культури: соняшник, соя і гречка. Віримо в те, що зродить добре, ціни будуть гарні та ми зможемо дещо реалізувати, а дещо розприділити за соціальними програмами, щоб допомагати людям“, – розповідає міський голова Руслан Марцінків.

Цього року КП “Франківськ-АГРО” засіяли понад 160 гектарів земельних ділянок у громаді. Найбільше в селі Радча – понад 73 гектари. У Тисменичанах площа склала 40 гектарів, у Добровлянах – 11, а в Братківцях – близько 10 гектарів.

Читайте також: Буде комунальна гречка. Як проходить посівна у Франківській громаді

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору