Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Робоче місце для активістів: у Франківську відкрили новий громадський простір

Сьогодні, 18 липня, в приміщенні обласної організації “Молода Просвіта” офіційно відкрили громадський простір, де зможуть працювати представники громадських організацій та активісти, які займаються проблемами, спричиненими війною, й відбудовою регіонів.

Пише Інформатор.

Простір знаходиться за адресою Січових Стрільців, 25, на другому поверсі. Це дві кімнати з меблями, кавоваркою, стабільним інтернетом та генератором на випадок блекауту.

Було чимало викликів, щоб облаштувати простір належним чином, але вже бачимо, що робота зроблена недаремно. Ми часто отримуємо запити від наших колег, які перемістилися. Дехто досі немає сталого місця для ведення роботи. Сподіваємось, що нова локація буде підтримкою і майданчиком для багатьох проєктів, спрямованих на розвиток країни загалом“, — каже керівниця “Молодої Просвіти” Євгенія Бардяк.

Простір облаштували за підтримки донорських організацій. Йдеться зокрема про Project: Help Ukraine NOW — це данські партнери, які придбали меблі та генератор на випадок вимкнень світла. На відкритті була присутня й представниця компанії Goodvalley, яка отримала від Євгенії Бардяк подяки від “Молодої Просвіти”.

Наразі в просторі вже активно працює команда молоді. Хлопці та дівчата з різних міст познайомилися під час заходів “Молодої Просвіти”, організувалися і разом створюють проєкти.

Один із проєктів, каже Олександр, 18-річний активіст із міста Щастя — туристичні поїздки Івано-Франківщиною для молоді-ВПО, щоби допомогти їм познайомитися з областю й знайти друзів. Олександр раніше закінчив навчання з проєктного менеджменту, яке організувала “Молода Просвіта”.

Простір вже отримав запити на користування простором від організацій та активістів зі Слов’янська, Сєвєродонецька, Запоріжжя та інших регіонів, проте він відкритий для всіх охочих. Поспілкуватися про співпрацю можна на офіційній сторінці “Молодої Просвіти”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору