Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Руслано-Бруківськ”: скільки коштів пішло на благоустрій протягом військового часу

За даними з порталу Prozorro, на благоустрій у Франківську витратили майже пів мільярда гривень – місто в соцмережах вже встигли охрестити “Руслано-Бруківськом”.

Що про це думає міський голова, розповідає Інформатор.

За словами Руслана Марцінківа, частина коштів іде на комунальні підприємства: “Забезпечити світлофорні об’єкти, лампочку поміняти, знак поправити…”

Щодо того, наскільки на часі робити в місті дороги й ремонтувати двори, коли ці кошти можна було б направити на допомогу ЗСУ, міський голова відповідає так:

“На одній з вулиць ІФ знаходиться військова частина. Автомобілі стоять на дорозі, на газонах. Є інша частина, є під’їздна дорога… Або коли рідні загиблих військовослужбовців просять зробити їм дорогу. Вулиця Мерінова за 8 мільйонів – на часі чи ні? Якщо ви хочемо зберегти пам’ять про наших хлопців, не можна, щоби дорога була розбита”

“Може, якби ми менше брукували, а більше допомагали, то й Мерінов був би живий?”, – запитав Сергій Борис, модератор розмови з мером. На це Руслан Марцінків сказав, що має питання щодо того, куди йдуть всі кошти на озброєння й чому вони не доходять до військових.

Окрім цього міський голова цікавиться тим, чому всі питання до місцевих влад з’явилися саме останнім часом: “Чому ті питання з’явилися два-три тижні тому, причому масово? Так, можливо є в мене й моїх колег речі, які є занадто, але є питання – треба робити порядок біля пологового чи не треба? Треба культурні заходи під час війни чи не треба? А це є маніпуляція, щоби обмежити повноваження органів місцевого самоврядування”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору