Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Можливо, не на часі”: мер Івано-Франківська відреагував на критику

Очільник міста вирішив збільшити кількість програм допомоги для військових. 

Розповідає Інформатор з посиланням прямий етер мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

У ранкову етері, під час водіння міський голова заявив, що прийняв рішення запровадити в нашому місті ще одну програму допомоги військовим. Тепер кожен франківський військовий зможе отримати 20 тисяч гривень на спорядження через надання заяви в ЦНАП або онлайн.

“Я вважаю, що це добре. Якщо відділення має від 9 до 12 осіб, то на одне відділення це близько 200 тисяч. Це хороший квадрокоптер, який буде рятувати або це два тепловізори з квадрокоптером (трохи гіршим)”, – прокоментував вибір суми мер.

Офіційно ця програма буде діяти з наступного тижня. Анонсують також повну інструкцію, як отримати матеріальну допомогу. Загалом з бюджету громади виділять 200 мільйонів гривень:

“Для цього ми зменшимо бюджет ремонту благоустрою, який можливо дійсно не на часі. Ми розуміємо критику мешканців нашого міста”.

Також очільник зазначив, що планує шукати “радника мера з доступності”. На його думку це має бути людина з інвалідністю, бажано військовослужбовець, адже потрібно змінити доступність аптек, будівель. Івано-Франківськ потрібно зробити інклюзивним.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору