Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

“Електроавтотранс” замовив уживані польські автобуси майже за 63 млн грн

Комунальне підприємство “Електроавтотранс” придбало уживані польські автобуси, які до Дня Незалежності мають доставити у Франківськ. 

Повідомляє Інформатор.

Про закупівлю стало відомо з порталу “Прозорро”. Йде мова про вісім автобусів Solaris Urbino 12 класу Євро 6. Виробник – фірма “Solaris Bus & Coach” з Польщі. Автобуси – низькопідлогові, довжина – 12 м, мають пандус і місце для інвалідного візка. Рік виписку – 2016.

Договір уклали 17 липня з фірмою “Сучасні вантажівки”, яка перемогла у тендері без конкуренції. Сума – 62,88 млн грн. Автобуси мають доставити до 24 серпня 2023 року.

“Торговий дім “Еталон Авто” поскаржився в АМКУ на технічні вимоги, які вважала дискримінаційними. Фірма хотіла запропонувати нові автобуси Еталон А12221, однак вони не проходили за критеріями. Фірма вимагала дозволити нові автобуси, збільшити їхню висоту із 2 990-3 200 мм до 3 250 мм, прибрати кондиціонер салону, зменшити ємність паливного баку з не менше 300 л до 160 л, лінію виявлення пожежі DAFO і підігрів та електрорегулювання двох зовнішніх дзеркал.

“Еталон Авто” заявив, що повністю всім умовам тендерної документації відповідає лише один автобус – Solaris Urbino 12. У підсумку колегія зробила висновок, що взяти участь у тендері зможуть лише ті учасники, які запропонують продукцію конкретного виробника, що є дискримінацією, і наказала змінити тендерну документацію.

Замовник дозволив нові автобуси, збільшив їхню висоту, зменшив ємність паливного баку і прибрав кондиціонер, як вимагав скаржник. Крім того, він замінив лінію виявлення пожежі DAFO на автономну систему пожежогасіння локального застосування в моторному відсіку, а також вирішив вимагати два зовнішніх дзеркала з підігрівом та не менше одного в салоні. Однак скаржник на тендер не прийшов.

За даними “YouControl” фірма “Сучасні вантажівки “належить до “Групи родини Мещаніних”. Ключовими у групі є Євгеній та Ольга Мещаніни.
Компанії групи працюють в різних сферах: торгівля автомобілями, нерухомість, будівництво, транспорт. Головний актив групи: автомобільний холдинг АВТЕК – офіційний дилер вантажних автомобілів та спецтехніки FORD TRUCKS, МАЗ, VOLAT, працює в сфері продажу автомобілів, автобусів, різноманітної спецтехніки та запчастин, надає гарантійне та після гарантійне обслуговування на офіційних сервісних станціях по всій Україні.

Читайте також: У Франківську знайшли 2,8 млн грн на ремонт двору на Коновальця.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору