Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

В Україні перевірять не тільки військкомів, а й їхніх родичів, водіїв, коханок і коханців

Під приціл Національного агенства з питань запобігання корупції потраплять практично усі люди з оточення очільників військоматів.

Розповідає Інформатор з посиланням на заяву голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова в ефірі телемарафону.

Щоб з’ясувати моніторингом способу життя, хто ще з працівників, з керівників центрів комплектування нашого війська зловживає своїм службовим становищем, НАЗК упродовж 3 місяців перевірить весь керівний склад всіх військкоматів нашої країни.

“Після отримання повного списку кожен з них буде перевірений. І не тільки кожен з них, а й майно близьких родичів. …Брати, сестри, племінники – всі… Водіїв, кухарок, коханців і коханок також перевіримо”.

Новіков стверджує, що зловживання владою військовослужбовцем Центру комплектування під час війни це державна зрада з боку етики.

Він уточнив, що законом передбачено жорстке покарання за вчинення корупційних правопорушень, яке передбачає конфіскацію об’єктів незаконного збагачення і конфіскацію всього майна корупціонера, навіть, якщо воно оформлене на близьких родичів.

Також голова НАЗК поділився думками щодо проблеми, яка виникає при звільненні людей з керівних посад:

“Є проблема з тим, чи будуть ці особи в подальшому займати свої посади. Оскільки зараз воєнний стан, вони військові, то не існує механізму звільнення їх з військової служби під час воєнного стану. Тобто їх можна відсторонити від посади, звільнити з посади, але вони продовжать бути військовослужбовцями”. 

Нагадаємо, що 19 липня голова НАЗК повідомив про перевірку способа життя військкомів протягом трьох місяців.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору