Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Ми хочемо, щоб діти ходили до школи, як і до війни”: у Франківську збільшать укриття

У місті продовжуються роботи щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року. Роблять це за програмою іноземного партнера NEFCO. Саме вони фінансують ремонтні роботи. Навіщо збільшувати укриття?

Розповідає Інформатор посилаючись на виступ заступниці мера Івано-Франківська, директорки Департаменту освіти та науки Вікторії Дротянко на брифінгу у Івано-Франківській міськраді.

Зараз тривають важливий ремонт у ліцей №21, там замінять систему опалення, дерев’яні вікна на пластикові та встановлять пандус. Цей заклад дуже великий, тут навчається чимало дітей, тому він давно потребував ремонту. Також ремонтують ліцей №24 та заклад дошкільної освіти №28 “Квітка Карпат”  — замінюють вікна, ремонтують систему опалення і у садочку утеплюють фасад.

“Якщо у минулому році Івано-Франківськ  першим відкрив усі заклади освіти, щоб прийняти дітей, то цього року ми хочемо бути першими у тому, щоб всі діти ходили у ті зміни навчатися, у які вони ходили до війни”, – говорить очільниця департаменту.

Для цього зараз у місті розпочали роботи по збільшенню укриттів, щоб усі діти вміщались туди разом із педагогами. Це стосується 20 закладів освіти. Серед них:

  • ліцеї №20, №21, №2, №4, №5, №8, №12, №16, №18, №23;
  • ЗДО №10 “Катруся”, №27 “Карпатська казка”, №14, №16, №18, №20, №21, №24, №33, №37.

Зараз проходить перевірка інших закладів освіти, можливо що там теж будуть збільшенні укриття за потреби.

Як будуть збільшувати укриття? 

“У кожному закладі це індивідуально. Десь потрібно відновити підвальне приміщення, яке, наприклад, використовувалось, як склад. У закладах, де немає підвального приміщення, ми використовуємо перший поверх. Там ставимо вікониці або створюємо блоки з піску та інших будівельних матеріалів. У закладах,  де немає можливостей збільшити укриття, ми ведемо перемовини з приміщеннями поруч (до 30 метрів), у яких є укриття”, – розповіла Вікторія Дротянко.

Також заступниця мера додала, що демографічні показники в школах нормальні. Еміграція деяких дітей не вплинула на кількість учнів:

Відтік дітей за кордон зараз стабілізувався за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Навіть у деяких закладах зросла кількість учнів”.

Анна Сірик

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору