Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Станіславський борщ”: як створюють сухі супи для військових

Людмила Дорошенко разом із своєю командою створили ідеально смачний сухий борщ для військових. З чого все починалось?

Розповідає Інформатор опираючись на розповідь очільниці волонтерської спільноти “Станіславський борщ” Людмили Дорошенко на брифінгу в Івано-Франківській міськраді.

Бажання допомогти військовим з’явилась на початку лютого. Волонтерка спочатку допомагала шити спальники, потім думала налагодити виробництво бронежилетів у Франківську, проте згодом дізналася, що її  друзі з Коломиї створюють сухі борщі. Вирішила і собі цим зайнятись.

“Спочатку я спробувала посушити овочі вдома, але вийшло дуже мало. Адже вони засушуються у 10-15 разів. Це практично нічого”, – розповіла пані Людмила. Далі до справи долучилась родина волонтерки і все це переросло у цілу команду волонтерів. Зараз над створенням сухих страв працює команда людей, які на добровольчих засадах приходять працювати. Якщо справа зароджувалась за рахунок особистих коштів, то зараз люди донатять на закупку овочей.

“Станіславський борщ” – це не тільки сухий борщ, це ще й інші страви. В асортименті є зелений борщ, гороховий суп з сухараками, грибний суп, курячий суп, харчо, чанахи, різотто з грибами, розсольник, нутовий суп, сочевичний суп, чіапудинг, борщ вегетаріанський, зелений борщ вегетаріанський, гороховий суп вегетаріанський з сухариками, чанахи вегетаріанські, розсольник вегетаріанський, нутовий суп вегетаріанський, сочевичний суп вегетаріанський.

“Ми не додаємо ніяких консервантів, не додаємо ніяких барвників. Хлопцям настільки подобається, що вони чекають на наші борщі. Була ситуація, розповідав волонтер, вони приїхали на позицію, і хлопці біжать розвантажувати, шукають, знаходять і кричать: “О! Є! Станіславський борщ!”. Волонтерка сміється, що вони розбалували військових, бо тепер вони не хочуть їсти “мівіну”, бо Станіславський борщ та різото з білими грибами смачніше”, – розповіла волонтерка.

Задонати на сухі страви для військових можна за посиланням. Також завжди потрібні волонтери, які готові долучитися до роботи.

Анна Сірик

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору