Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Козакова долина — відпочинок на природі біля Івано-Франківська

Всього 10 хвилин автівкою і ви опинитесь серед краси природи. Козакова долина — це ідеальний варіант для велосипедистів та любителів пікніків. Як дістатися та що вас там очікує?

Розповідає Інформатор.

Козакова долина – це природній заказник загальнодержавного значення. Він знаходиться недалеко від Івано-Франківська. Із заходу природний ландшафт межує з Бистрицею, а зі сходу — з селами Колодіївка, Добровляни, Ганусівка і Побережжя.

Чому “Козакова”?

За розповідями жителів Колодіївки Долина відома ще з 1648 року. Тоді на цьому місці козаки Семена Височана розбивали табір. Згодом цю місцевій і прозвали на честь сміливих українців. Кажуть, що тут росте дуб, якому 300 років, але ми, на жаль, його не знайшли. Можливо, вам фортуна усміхнеться.

Чим там зайнятися?

Це ідеальний варіант відпочинку для велосипедистів, адже до урочища прокладений маршрут. Охочі можуть проїхати 25 кілометрів в обидва боки. Початок маршруту на кінцевій зупинці тролейбуса номер 3. По дорозі встановлені вказівники.

Проїжджаючи заказником, можна насолодитися ароматом квітучих трав, красою полів та зайти охолодитись у ліс. Особливо витривалі можуть доїхати до річки, але варто врахувати погодні умови. Адже після дощу дістатися туди буде досить складно через болота.

Також сподобається Козакова долина любителям пікніків, адже тут є все для цього: відсутність інших людей, краса природи і величезна кількість локацій. Для туристів, які надають перевагу комфорту, тут є альтанка. Якщо ви будете їхати автівкою, то будьте обережні, бо дороги тут ґрунтові.

Побачити красу Козакової долини практично на власні очі, ви можете у нашому відео-ролику. Приємного перегляду!

Анна Сірик

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору