Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як правильно обирати інгредієнти для піци

Піца в Івано-Франківську – справжня знахідка для кожного гурмана. Адже з її допомогою можна добряче попоїсти, створити унікальний вечір для друзів або коханої половинки. А якщо хочеться зробити її самостійно – варто знати кілька лайфхаків підбору компонентів від майстерних піцайоло.

Повідомляє Інформатор.

Особливості підбору інгредієнтів для страви

Для того, аби створити якісну та поживну піцу, мало просто знайти рецепт, який сподобався вам найбільше. Треба розуміти, як правильно обрати найважливіше – начинку, основу, соуси та інші інгредієнти, які будуть впливати на смакові особливості страви.

Борошно

Якісна піца починається з гарного борошна. Важливо звертати увагу на склад: найкращим видом борошна буде те, у якому міститься 12% клейковини. Це дозволить створити липке та еластичне тісто – таке, з яким буде легше впоратись. Наприклад, звичайну здобу створюють з тіста, де міститься 8% клейковини, а тому вона виходить м’якою та пухнастою.

Соус

Найпростіший варіант – придбати вже готовий соус для піци або томатну пасту. Однак, щоб отримати смак, як у вишуканій піцерії, можна зробити його самостійно. Для цього помідори тушкують на маленькому вогні разом зі свіжими листочками базиліку, а також з дрібкою чорного перцю та оливковою олією. При цьому, для отримання яскравого посмаку, варто обирати лише свіжі та дозрілі томати. За можливості їх можна замінити на томати з банки.

Сир

Саме він формує ідеальну піцу, а тому йому варто приділити особливу увагу. Правильно підібраний, він сформує хрумку скоринку й не дозволить тісту підгоріти у печі. Запам’ятайте просте правило: чим жовтішим буде сир – тим він кращий для піци. Білий, блідий відтінок (якщо мова не про моцарелу) говорить про недостатнє харчування худоби, що вплине на смакові особливості. Поверхня якісного сиру також не повинна мати тріщин або вм’ятин.

Начинка

Для усіх інгредієнтів, які будуть формувати начинку, існує одне спільне правило – свіжість й ще раз свіжість. Вдома піцу часто готують за правилом «використати все, що погано лежить у холодильнику», однак це неправильно і суттєво вплине на смакові особливості, а також може призвести до отруєння. Якісну страву варто готувати з ретельно підібраних інгредієнтів, пам’ятаючи правило, згідно з яким не варто додавати понад чотири окремі різновиди начинки.

Де замовити доставку піци в Івано-Франківську

А коли немає часу на приготування якісної, професійної піци – зверніть увагу на ресторан Смакі-Макі. Тут ви знайдете широкий асортимент страв на будь-який смак – як для веганів, так і для поціновувачів м’яса та морепродуктів.

У ресторані ви маєте можливість замовити третю піцу безкоштовно, отримати її як подарунок на День народження, або ж скористатись актуальними знижками та пропозиціями тижня. А ще доставку ви зможете оформити у будь-яку точку міста та навіть за його межами за попередньою домовленістю з менеджером!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Звертайтеся за номером +380 96 989 60 87

Нагору