Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Бачили таке повідомлення в соцмережах: “Подивіться, хто загинув у ДТП…”? Як від нього захиститися?

В стрічці соціальних мереж останнім часом все частіше можна побачити таке повідомлення “Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…”. Довірливі прикарпатці переходять за посиланням і опиняються у тенетах шахраїв.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Інформатор Калуш.

Повідомлення має ось такий вигляд:

 

Для того, аби це “повідомлення про допомогу” якнайшвидше прочитала велика кількість користувачів, шахраї позначають додаткових людей.

Інфоматор звернувся за допомогою до Начальника відділу кіберполіції Прикарпаття Тараса Мороза. Він розповів, що переходячи за таким посиланням користувач втрачає доступ до власного акаунту у соціальній мережі:

“Після того, як зловмисники отримають доступ, то можуть надсилати від Вашого імені повідомлення, в яких будуть виманювати гроші”.

Якщо ви випадково перейшли за цим посиланням та стали жертвою шахраїв, то надсилайте на цей допис з посиланням скарги. Таким чином адміністратори групи чи каналу побачать допис за видалять його. Також змініть пароль, щоб відновити доступ до свого облікового запису. Якщо маєте можливість, то попередьте друзів та близьких про те, що Вашу сторінку взламали і Ви не маєте доступу до неї.

Як захистити свої соціальні мережі?

  • Встановіть двофакторну аутентифікацію, щоб без Вашого відома ніхто не міг зайти в обліковий запис.
  • Перевіряйте чи не підключені сторонні пристрої
  • Не переходьте за сумнівними посиланнями.

Якщо, на жаль, ви потрапили на гачок шахраїв, то телефонуйте в Кіберполіцію – 0 800 505 170 або звертайтеся онлайн за посиланням.

Читайте також: 16 000 грн для зловмисників: як прикарпатці потрапили на гачок шахраїв.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору