Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Шахраї ошукали прикарпатців на майже 57 тисяч гривень

Чергова афера на Прикарпатті закінчилася успішно: як мешканка області втратила майже 155 тисяч гривень

За останні дні шахраї виманили гроші в трьох довірливих прикарпатців. Усі випадки розслідують правоохоронці.

Пише Інформатор із посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

25 липня до правоохоронців Коломиї вернулась 51-річна мешканка села Сопів і повідомила, що її ошукали шахраї. Заявниця перейшла за посиланням у мобільному додатку, де йшлося про грошову допомогу громадянам під час воєнного стану. Жінка ввела персональні та банківські дані, після чого невідомі особи зняли понад 25000 гривень із її рахунку.

Схожий злочин стався і в селі Дем’янів: там ошукали 61-річну жінку. Вона побачила у Фейсбуці оголошення про соціальні виплати в розмірі 12000 гривень, перейшла за посиланням, ввела пін-код і номер банківської карти. З її рахунку шахраї зняли 4900 гривень, а з кредитної карти – 2500 гривень.

23-річну мешканку села Поляниця обдурили псевдобанкіри: до дівчини зателефонувала невідома особа, представилась працівником банку й повідомила, що на ім’я заявниці взяли кредит. Щоби запобігти цьому, потрібно було вказати персональні дані й переказати гроші на іншу карту. Заявниця виконала всі вказівки і з її карти зняли понад 7500 гривень. Окрім цього, на її ім’я оформили кредит на суму 17000 гривень.

За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору